Ordítozás, botránykönyv – Gyurcsány volt minisztere kitálal

A napokban jelent meg Molnár Lajosnak, a Gyurcsány-kormány egykori egészségügyi miniszterének könyve.

2010. február 28., 08:41

A Miért lettem antipatikus? című írásban Molnár a kormányzati munka tíz hónapjának izgalmas kulisszatitkairól is szókimondó stílusban ír. A botránykönyv néhány kijelentése azonban máris megütközést keltett a volt miniszter politikustársai körében – írta a nol.hu.

"Molnár Lajos 10 hónapon keresztül volt a Gyurcsány-kormány egészségügyi minisztere. Kinevezése után rögtön hozzálátott az egészségügy teljes átalakításához, nevéhez öt korszakalkotó törvény megalkotása fűződik. Radikális reformterveivel korábban soha nem tapasztalt indulathullámokat korbácsolt fel az egész országban. (...) Koalíciós partnereivel, sőt, olykor párttársaival is meggyűlt a baja.

Ebben a könyvben őszintén, szókimondó stílusban ír a bársonyszékben töltött hónapokról, az egészségügyi reform szükségességéről és arról, milyen érdekek mozgatták a változások ellenzőit, a miniszter politikai ellenlábasait" – olvasható a bookline.hu internetes könyváruház honlapján megjelent fülszövegben.

Molnár Lajos könyvében többek között leír egy jelenetet, amelyben a biztosítói reform vitája olyan indulatos ordítozássá fajult Gyurcsány Ferenccel, hogy a teremben ülők joggal hihették: a két politikus "ölre megy".

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.