Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Orbánék csaknem 30 milliárd forint költségvetési támogatást ígértek oda a diósgyőri várra és a miskolctapolcai fürdőkomplexumra

2018. december 29. 17:38 - szerző: 168 Óra/MTI

A kormányzati forrásoknak köszönhetően Miskolcé lesz Közép-Európa legmesésebb középkori vára, és az egyik legmodernebb fürdőkomplexuma – olvasható a miskolci polgármesteri hivatal közleményében. Noha a fideszes vezetésű önkormányzat nem ezt hangsúlyozza, az Orbán-kormány az adófizetők pénzéből költekezik, így

nem az állam, hanem a magyar dolgozók biztosítanak 30 milliárd forintot a Diósgyőri várra és a Miskolctapolcai Fürdőkomplexumra.

Kriza Ákos hálás.
Fotó: Facebook

Ezzel szemben a Magyar Közlönyre hivatkozva a fideszes Kriza Ákos által vezetett polgármesteri hivatal azzal állt elő: „több mint 10 milliárd forint többlettámogatást ítélt meg a Kormányzat a diósgyőri vár további rekonstrukciójára”, a vár újjáépítésének második üteme, és a vár környékének rendezése összesen 16 milliárd forintból valósul meg, és várhatóan 2021-ben fejeződik be. A beruházásról és a pluszforrásról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

 

És az Orbán Viktornak való hálálkodást itt még nem fejezték be, hiszen „ezzel egyidejűleg a Miskolctapolcai Strandfürdő mintegy 13 milliárdos támogatásáról szóló okirat is elkészült”.