Felszólították a Miniszterelnökséget, hogy adja ki Orbán Viktor augusztus 20-i VIP-bulijának a számláit

2019. augusztus 23., 20:00

Szerző:

A brit Konzervatív Párt volt alelnökének, Lprd Michael Ashcroft milliárdos üzletember tweetjéből derült ki, hogy Orbán Viktor karmelita kolostorbeli teraszáról milyen pazar látvány nyílt az augusztus 20-i budapesti ünnepi tűzijátékra egy VIP vendégeknek tartott bulin, pénteken azonban a Liberálisok egy lapunkhoz is eljuttatott közleményben szólította fel a Miniszterelnökséget, hogy hozza nyilvánosságra a buli költségeit.

„Miközben

Budapesten nem jut pénz a kórházak és a metró légkondicionálásra, az iskolák karbantartására, a kátyús utak rendbetételére, elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a magyar miniszterelnök milliárdosok társaságában zárt körű és titkos rendezvényeket tart. A Vár felújításának az ára a százmilliárd forintot is meghaladhatja, miközben a fővárosaik által évek óta követelt beruházások rendre elmaradnak. Arra kérjük a Miniszterelnökséget, hozzák nyilvánosságra az augusztus 20-i VIP-es parti költségeit. Szeretnénk tudni, hogy mennyi adóforintot költöttek Orbán Viktor és milliárdos vendégeinek a szórakoztatására. Mit ittak, mit ettek a vendégek, mennyibe került a program biztosítása, és volt-e olyan vendége az estnek, akinek fellépti díjat kellett fizetni.

Szeretnénk kikérni a rendezvénnyel kapcsolatos összes költséget” – hangzik a párt közleménye.

A VIP buliról a ma tartott Kormányinfón megkérdezték Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is, de ő azzal hárított, nem tud információval szolgálni az eseményről.

Michael Ashcroft – aki 1,35 milliárd fonttal 2017-ben az Egyesült Királyság 95. leggazdagabb embere volt – egyébként augusztus 21-én is írt a Twitteren Orbán Viktorról. Érdekes találkozó – méltatta a megbeszélésüket.

 

 

 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.