Orbán Viktor Tiborcz István, Mészáros Lőrinc és Garancsi István vagyonáról: A mindenkori magyar kormánynak nem szabad üzleti kérdésekkel foglalkoznia

2019. január 10., 11:27

Szerző:

Orbán Viktor Kormányinfó sajtótájékoztatót tart, a 444 pedig megkérdezte tőle, hogy csak a véletlenek összjátéka-e, hogy az egykori kollégiumi szobatársa, Simicska Lajos, a veje, Tiborcz István, az egykori iskolatársa, Mészáros Lőrinc és a kötélbarátja Garancsi István is milliárdos lett. Erre úgy válaszolt:

– A mindenkori magyar kormánynak nem szabad üzleti kérdésekkel foglalkoznia.

Hozzáfűzte, hogy a politikusok a politikával, az üzletemberek az üzlettel foglalkozzanak. Néhány hónapja is azzal a szöveggel rázta le az Index kérdését a Tiborcz István körül gyűrűző Elios-ügyről, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik.

Fotó: Facebook

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.