Saját Facebook-posztja buktathatta le Orbánt: veje, Tiborcz István balatoni luxusvillájában nyaralhatott

2020. július 26., 16:24

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök idén Horvátország helyett a balatoni nyaralást választotta, erről pedig posztolt a Facebookon is. A furcsán komponált kép azonban több információt rejtett a kormányfő nyaralási helyszínéről, mint elsőre gondoltuk.

Magyar Narancs cikke szerint a pontosabb helymeghatározást egy tavaly nyári Átlátszó-cikk segíti igazán, amelyben a lap felvételeket közölt a miniszterelnök veje, Tiborcz István felsőörsi, csaknem egyhektáros, úszómedencés birtokáról.

Tiborcz István 2019 március elején ebben a festői szépségű faluban vett egy 1 hektáros nyaralókomplexumot. Két egymás melletti területről van szó, egy 8000 és egy 1500 négyzetméter nagyságú telekről – írta az Átlátszó. A földhivatali besorolása mindkettőnek zártkert, vagyis a település szélén fekszenek, és egykor mezőgazdasági tevékenység folyt rajtuk, de mára már művelés alól kivett területek. Utca és házszám szerinti besorolásuk nincs, csak helyrajzi számuk. Az ingatlanok a Felsőörsöt Balatonalmádival összekötő nagyforgalmú úthoz közel találhatók, az abból leágazó egyik kis zsákutcából közelíthetők meg.

De nem akárki számára: a Tiborcz-telkekhez vezető zsákutca ugyan hivatalosan közterület, mégis rögtön az elején egy hatalmas kapu zárja le. A telkek lejtős elhelyezkedésüknek köszönhetően az alattuk és felettük fekvő utcákból egyszerűen nem látszanak, hátulról és oldalról pedig sűrű növényzet és magas kerítés védi őket a kíváncsi tekintetek elől. A tulajdoni lapok szerint gazdasági épületek vannak rajtuk, a levegőből azonban jól látható, hogy a területen egy kisebb nyaraló és egy hatalmas villa áll úszómedencével, borospincével és napelem-rendszerrel."

A szombati kép készültekor Orbán talán épp ennek a medencének környékén mosolyoghatott a miniszterelnöki Fb-portré és az Átlátszó korábbi, helyszíni fotójának összevetésekor.

Orbán Viktor Fb-fotója mobillal készült, zoom módban, ügyelve arra, hogy semmi árulkodó ne látszódjék; ezért a képen szinte csak a ég látszódik. A miniszterelnöki fejtől balra azonban látható egy sátortetős és két lapos tetős épület.

Kinagyítva:

Ugyanezek a házak így látszanak az Átlátszó cikkében közölt fotón Tiborcz villája felől nézve:

Fotó: Átlátszó

Az ügyben kérdéseket küldtünk a Miniszterelnöki Kabinetirodának, amelyekben azt tudakoltuk: Orbán Viktor valóban Tiborcz István villájában nyaralt-e, illetve milyen gyakran fordul meg ott. A válaszokat, ha kapunk, közzétesszük.

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.