Orbán Viktor szerint kétfajta ország van Európában, amelyeket elfoglaltak, és amelyek nem hagyják magukat

2018. március 13. 19:42 - szerző: Ágoston Zoltán

Orbán Viktor Facebook-oldalán kedd este jelent meg az a videó, amely arról szól, hogy a miniszterelnök hogyan kampányolt Nyíregyházán a Fidesz két helyi országgyűlési képviselőjelöltje, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Vinnai Győző mellett. Ennek az egyik pillanatában árulta el, hogy szerinte kétfajta ország létezik Európában, azok., amelyeket elfoglaltak vagy el fognak foglalni – és nem fegyverrel, hanem migrációval –, illetve azok, akik nem hagyják magukat. Magyarország – fűzte hozzá – az utóbbi csoportba tartozik, és mivel a migráció nemcsak a „kultúránkat” veszélyezteti, hanem pénzügyi kérdés is. 

Én nem tudom megígérni, hogy egyszerre lesz nyugdíjemelés, csok-program és gyerekek után járó adókedvezmény, meg közben évente 9 millió forint migránsonként az idejötteknek

– tért át a Fidesz egyik kedvenc hazugságára, amely szerepelt a legutóbbi a nemzeti konzultációban is, de már többször cáfolták. Az említett összeget, menekültenként két éven át évente 15 ezer eurót az EU adná a tagországoknak.