Orbán Viktor személyre szóló köszönőlevelet írt azoknak, akik elutasították a Sargentini-jelentést

2018. szeptember 24., 18:19

Szerző:

Névre szóló levélben mondott köszönetet Orbán Viktor azoknak a konzervatív, európai parlamenti képviselőknek, akik nem szavazták meg a Sargentini-jelentést - írja a Yahoo News UK.

- Értékelem a nemzeti szuverenitás és nemzeti szolidaritás melletti kiállását - áll a levélben. - Biztosíthatom, hogy a bevándorláspárti erők szégyentelen támadása ellenére, nem fogunk engedi a zsarolásnak. Európai kötelezettségeinknek eleget téve meg fogjuk védeni Európa és Magyarország határait a polgáraink érdekében. Jó egészséget kívánok és sok sikert a felelősségteljes feladataihoz - zárta a miniszterelnök a levelet.

Orbán Viktor és Judith Sargentini az EP-vitán
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A magyar miniszterelnök a levélben újra kifejti, hogy szerinte a jelentés politikai gyanúsítgatásokra és ténybeli hibákra alapozott.

A Sargentini-jelentést 448 szavazattal, 197 ellenszavazattal és 48 tartózkodás mellett szavazták meg. Kétharmados többség kellett, 69,5 százalék lett a vége. A 751 EP-képviselőből 693 volt jelen a szavazáson.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.