Orbán Viktor egy Rákosi Mátyástól átvett mondattal árulta el, mit művel Magyarországgal

2019. július 29., 12:34

Szerző:

Orbán Viktor szombati tusnádfürdői beszédének egyik fénypontja volt a kijelentés, hogy 

az ő kormány egyik kezében kőműveskanállal, a másikban karddal érte el

a „nemzeti rendszerváltás” eredményeit, azt pedig hetilapunk főszerkesztő-helyettese, Lakner Zoltán vette észre, hogy ez Rákosi Mátyás egyik 1948-as mondatának a parafrázisa. Így hangzik:

Orbán Viktor mentségére mondva – hívja fel a figyelmet a hvg.hu – a fordulat valószínűleg a Bibliából származik, Nehemiás 4:11-12-ben ugyanis ez szerepel: „Azok, akik a falon építettek, terhet hordtak és rakodtak, egyik kezükkel dolgoztak, a másikkal kardot tartottak. Kard övezte ugyanis minden építőnek a derekát és így építgettek.”

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.