Orbán: A pálinka alapélelmiszer

Csárdi Antal amúgy adózási kérdést tett fel, itt kötöttek ki.

2020. november 16., 20:43

Szerző:

Csárdi Antal LMP-s képviselő arról kérdezte Orbán Viktort a Parlamentben, miért van 27 százalékos áfa az alapvető élelmiszerek egy részén, és mondjuk a szálláshelyszolgáltatáson csak 5 százalék, az otthoni pálinkafőzés pedig adómentes? Orbán azt mondta erre, idézi a 24.hu,

„kicsit összezavart képviselőtársam, mert én úgy tudom, hogy a pálinka a 27 százalékos kategóriába tartozik, bár az én felfogásom szerint alapvető élelmiszernek minősül, ennek ellenére a 27 százalékos sávban van”.

(A cikk megjegyzi, 2021-től otthon évi 86 liter pálinkát otthon lehet adómentesen főzni.) 

Csárdi tamáskodására, hogy a pálinka nem alapvető élelmiszer, Orbán azt mondta: "Ön mégiscsak egy belvárosi képviselő, mi pedig máshonnan jövünk. Ezért a különböző a dolgok megítélése, vegyük ezt egyszerűen szociológiai adottságnak".

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.