Jól fialtak Orbán Viktor apjának cégei, százmilliók jöttek be szállítmányozásból és golfból

2020. augusztus 8., 12:40

Szerző:

Megnyugtató évet zárt az Orbán Győző kizárólagos tulajdonában lévő Nehéz Kő Kft - írta az Mfor. Orbán Viktor miniszterelnök apjának szállítmányozó cége ugyanis rekord árbevételt könyvelhetett el 2019-ben: 2,9 milliárd forintot - derül ki a céges beszámolóból. Ez mintegy 600 millió forinttal haladja meg a 2018-as 2,3 milliárd forintot.

Ez a szép forgalom azonban most nem társult rekord profittal is: a 139 millió forintos adózott eredményből minden fillért, 139 millió forintot vett ki a cégből Orbán Viktor kormányfő apja. Ez 2018-ban több volt: akkor a 304 millió forintos nyereséget megfejeltek 96 millió forinttal az eredménytartalékból, így jött össze a 400 millió forintos osztalék Orbán Győzőnek.

Biztos lábakon áll Orbán Viktor miniszterelnök apjának másik cége, a PSU Kft. is. Szintén lapunk írta meg, hogy a Pannonia Golf és Country Club nevű golfpályát birtokló cégből 90 millió forintot vett ki a tulajdonos. A pályák Orbánék hatvanpusztai majorjának szomszédságában helyezkednek el, a létesítményért pedig egyik részről Mészáros Lőrinc, másik részről pedig a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző felelős. A helyzet úgy néz ki, hogy Mészáros Lőrinc a jó barátja, a miniszterelnök édesapjának fizeti a bérleti díjat a golfpályákért.

A volt felcsúti polgármester cégeivel a Nehéz Kő is partneri kapcsolatot ápol: Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának cége alvállalkozóként kapott munkát korábban a Mészáros-birodalomhoz tartozó R-Kord részvételével zajló hatalmas dél-balatoni vasútfelújításon.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.