Orbán Viktor nem támogatja a dohányzás betiltását

2018. október 29., 19:35

Szerző:

A miniszterelnököt hétfőn az Azonnalinak sikerült elkapnia egy kérdésre, amely azt firtatta, hogy támogatja-e Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter, dohányzás elleni küzdelemért felelős miniszterelnöki megbízott javaslatát, miszerint a 2020. január 1. után születettek ne vehessenek dohányterméket Magyarországon. Orbán Viktor erre azt válaszolta:

– Nem, egyáltalán nem. Én a szabadság oldalán állok.

Ő nem dohányzik – fűzte hozzá.

Lázár jános október 18-án, a Tobacco Hungary konferencián jelentette be, javasolni fogja, hogy javasolja, hogy Magyarországon senki ne vehessen dohányterméket, aki 2020. január 1. után születik. Beszédében tett egy kemény oldalvágást a negyedik Orbán-kormány felé, azt állítva, a dohányzás olyan, mint a hatalom, aki nem tud leszokni róla, az bele se kezdjen.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.