Orbán Viktor kihagyta Ferenc pápa miséjét, inkább a BL-döntőt választotta helyette

2019. június 2., 09:22

Szerző:

Szombat este a Liverpool egy bűnrossz meccsen 2:0-ra verte a Tottenhamet és lett BL-győztes újra 14 év múltán, a 444 egyik olvasójának a fotója szerint pedig Orbán Viktor elutazott Madridba, hogy az Atlético Madrid stadionjában, a Wanda Metropolitanóban élőben nézhesse, ami a pályán történik. A magyar miniszterelnök Ferenc pápa csíksomlyói miséjét hagyta ki a BL-döntő kedvéért, igaz, a katolikus egyházfő csak a testvéri együttélés jelentőségéről beszélt. 

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Egyelőre nem világos, hogy Orbán Viktor milyen repülőgéppel utazott el Madridba, de azt már korábban lehetett tudni, hogy Csíksomlyóra nem megy el szombaton. Ferenc pápa miséjén Áder János köztársasági elnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes képviselete Magyarországot.

A 444 olvasói fotóját ide kattintva lehet megnézni.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.