Orbán Viktor kedvenc sportújságírója szerint nem szabad a stadionépítéseket fényűzésnek nevezni

2018. november 20., 14:27

Szerző:

Egy nappal a MOL Vidi új stadionjának avatása előtt Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a felcsóti Puskás Akadémia egykori sajtófőnöke, Orbán Viktor kedvenc sportújságírója saját lapjában közölt publicisztikát Kárenyhítés címmel arról, hogy bűn fényűzésnek nevezni a stadionépítéseket, mert valójában adósságtörlesztésről, évtizedes mulasztások pótlásáról van szó – szúrta ki a hvg.hu.

Szöllősi szerint – valakik – a hazai pálya- és stadionépítéseket politikai okokból időnként valamiféle luxusnak, túlzásnak igyekeznek beállítani.

Hozzáteszi, hogy sohasem szabad elfelejtenünk, hogy adósságtörlesztésről, évtizedes mulasztások pótlásáról van szó, mivel nemzedékek nőttek föl úgy, hogy azt kellett hinniük, sohasem adatik meg nekik a szurkolás egy impozáns, csak a külföldi közvetítésekből ismert stadionban.

– A Kádár-korszak lassú eróziója után ráadásul két évtizedes intenzív rombolás következett, a beépített, más célra eladott, privatizált futballpályák, romos stadionok korszaka, amely csak a háborús pusztításhoz hasonlítható: az MLSZ felmérése szerint meghaladja az ezret az 1990 és 2010 között megszűnt pályák száma

– állapítja meg.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Véleménye szerint az újjáépítésre egészen 2010-ig, 2012-ig kellett várni. Úgy látja, hogy a válogatott a 2016-os Eb-re már egy „rendes” arénából vívta ki a továbbjutást, és a valódi nemzeti futballstadionra még mindig várnunk kell, de minden eddiginél közelebb vagyunk hozzá.

Felsorolja, hogy épülnek a futballakadémiák Magyarországon és a Kárpát-medencében, és sorra újulnak meg az NB I-es és NB II-es pályák.

– Ezeket az építkezéseket fényűzésnek nevezni majdnem olyan bűn, mint korábban egész generációkat megfosztani a sportolás és a meccsre járás örömétől

– zárja írását.

Szöllősi tavaly novemberi publicisztikájában is az 1990-et követő húsz év bűneként említette, hogy százával szűntek meg évente a futballpályák, és egyetlen nemzetközi meccs lejátszására megfelelő stadion sem volt Magyarországon. Ő többek között ezzel magyarázta, hogy Magyarország válogatottja kikapott 2:1-re Luxemburgtól, néhány hónappal korábban pedig Andorrától 1:0-ra.

A Guardian két újságírója januárban bejutott Orbán Viktor felcsúti páholyába, ahol sikerült interjút készíteniük a miniszterelnökkel, és hosszú cikket írtak a futballszenvedélyéről, a stadionépítési lázról és a futballba áramló milliárdokról. A cikkben a szerzők Szöllősit Orbán futball-szócsövének hívták.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.