Orbán Viktor hiába vakarja a fejét, Kásler Miklós újra bejelentést tett az egészségügyi dolgozók béremeléséről

2018. december 7. 11:40 - szerző: 168 Óra/MTI

Az egészségügyi közalkalmazottak körében további jelentős béremelésekre kerül sor - ismertette az emberi erőforrások minisztere pénteken egy szakmai konferencián.

Kásler Miklós elmondta, a kormány folytatja a 2016-ban megkezdett szakdolgozói béremelést, és a következő négy év alatt négy lépcsőben tovább emeli az egészségügyi szakdolgozók, a nem egészségügyi főiskolai szintű végzettségű dolgozók és az alapellátásban foglalkoztatott védőnők bérét. A béremelés az elkövetkező négy évben a 2018. évi alapilletmény-bázishoz viszonyítva történne - tette hozzá -, ez 72 százalékos alapbéremelést jelent 2022-re 2010-hez képest.

Kásler Miklós
Fotó: Wikipedia/ ThalerTamas

Orbán Viktor ma Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, volt egy küzdelmes délutánja a kormányülésen, amikor Kásler Miklós beterjesztette javaslatát az egészségügyi dolgozók 4 év alatt sorra kerülő 70 százalékos béremeléséről.

- Hát, én vakartam a fejem búbját, amikor a miniszter úr javaslatát megtette (...) Persze ha vállaltuk, akkor azt teljesíteni kell, de ez nincs garantálva abban az értelemben, hogy nem tudjuk, hogy a következő években hogyan teljesít a magyar gazdaság - mondta a kormányfő, aki hallhatóan mégsem olyan magabiztos azzal kapcsolatban, hogyan alakul Magyarország pénzügyi helyzete.