Hadházy Ákos berepült Orbán Viktor családjának hatvanpusztai birtoka fölé, és hihetetlen építkezést látott

2019. július 22., 08:47

Szerző:

A független országgyűlési képviselő hétfő reggel a Facebook-oldalán több fényképet is nyilvánosságra hozott arról, milyen építkezések zajlanak Orbán Viktor családjának klasszicista stílusban épült hatvanpusztai műemléki birtokán. Ezeket Hadházy Ákos a „hihetetlenül nagy” fordulattal aposztrofálja. A két évvel ezelőtti állapothoz képest  – hangzik a bejegyzés szövege – új épületet húznak fel a területen,  látszik a mélyen a földbe ásott alap, egy épületet pedig teljesen átépítenek, a tetőt leszedték. „Elegáns megoldással az emeleti szobák egy óriási központi hallt fognak körülvenni” – írja erről a politikus. És úgy tűnik, kialakítanak egy konyhakertet is, amelynek a helyén két éve még csak egy kis fóliasátor mutatta, hogy a család valamelyik tagja szeret kertészkedni.

Az öt épületből és egy kis víztoronyból álló, kívülről, az országútról szinte láthatatlan épülerkompexum Habsburg József nádoré volt. Papíron jelenleg a Orbán Viktor apjáé, 2011-ben Mészáros Lőrinc bérelte ki két évre, de egy színlelt szerződés volt, hiszen a birtokot minden jel szerint Orbán Viktor családja használja. Ennek ellenére Mészáros Lőrinc évi 15 milliót fizetett a miniszterelnök családjának- a semmiért. Ez az a birtok egyébként, ahol a családi kuvasz, Nárcisz él. Chipje szerint a kutya tulajdonosa a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.