Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Orbán Viktor Borkai Zsoltról: Beteg dolognak tartom, hogy ha valaki saját maga készít vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a szexuális életéről

2019. október 21. 20:43 - szerző: Ágoston Zoltán

Hétfőn, az Országgyűlés őszi ülésszakának az első napján több szó is esett Borkai Zsoltról, Győr szexbotrányhős polgármesteréről. Kontrát Károly belügyi államtitkár a DK-s Varju László kérdésére elárulta, hogy nyomozás folyik a Borkai Zsolt körüli korrupciógyanús ügyek miatt, a jobbikos Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó pedig a 2004-ben Athénban szerzett aranyérmével a kezében faggatta arról Orbán Viktort, hogy 

mit fog tenni az olimpikonok most Borkai Zsolt által megtépázott tekintélyének megóvása érdekében.

Borkai Zsolt az 1988-as szöuli olimpián lólengésben szerzett aranyérmet. 2010 és 2017 között ő volt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. 2018-as vagyonnyilatkozatában az szerepel, hogy az olimpiai járadéka 263 200 forint havonta, Steinmetz Ádám szerint pedig kétséges, hogy méltó-e rá azután, hogy több videó is kiszivárgott egy 2018-as horvátországi jachtkiránduláson prostituáltakkal rendezett orgiájáról.

A tekintélymegóvásról szóló kérdésre – írja az Index – Orbán Viktor így válaszolt:

–  Beteg dolognak tartom, hogy ha valaki saját maga készít vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről. Az egy beteg dolog.

Szerinte a Fidesz már döntést hozott az ügyben, Borkai Zsolt kilép a pártból, ami pedig az ügy olimpiai vonatkozásait illeti, Steinmetz Ádám forduljon a Magyar Olimpiai Bizottsághoz.