Orbán Viktor apjától bérel golfpályákat Mészáros Lőrinc Alcsúton

2019. július 31., 11:14

Szerző:

Azt néhány hónapja már lehetett tudni, hogy új tulajdonosa van a legnagyobb taglétszámú magyar golfklubnak, az alcsútdobozi Pannónia Golf & Country Clubnak. Idén áprilisban a Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó Talentis Group Zrt. megvásárolta Csányi Sándor fiától a golfklubot üzemeltető Máriavölgy Zrt.-t. Az mfor most arról számolt be, hogy a pályákat bérbeadó cég Orbán Viktor édesapja tulajdonába került, így a miniszterelnök barátja a miniszterelnök édesapjának fizeti a bérleti díjat.

A PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. adja bérbe a pályákat, ez a cég került Orbán Győzőhöz. A változást csak június 12-én jegyezték be az Opten cégadatbázisa szerint.

Fotó: Facebook

A lap szerint érdekes lesz, hogy az eddig évente veszteséget termelő PSU Ingatlanfejlesztő Kft. tevékenysége hogyan alakul a tulajdonosváltást követően. A golfpályák és ingatlanok bérbeadása ugyanis eddig nem járt nagy haszonnal, mivel csak 12,2 millió forint bevételt termelt, amiből az elmúlt években majdnem 1 millió forintos veszteség maradt.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.