Orbán Viktor: Akinek nem tetszik a családvédelmi akcióterv, az ne vegye igénybe

2019. február 22., 09:43

Szerző:

Az európai parlamenti választásokról és a falusi csokról is beszélt Orbán Viktor a péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök a falusi csokról azt mondta, az egy fantasztikus lehetőség, ő is falun tanult meg viselkedni.

Az új kormányzati plakátkampányt azzal indokolta, hogy a májusi EP-választások tétje Európa jövője és a bevándorlás. Ezért tisztázni kell a „tényeket", amelyekben a kormány segít a kampánnyal. A miniszterelnök szerint a bevándorlók azért jöhettek be Európába, mert az EU nem védte meg a határokat, és Brüsszel a legális bevándorlás elősegítésére törekszik.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A migránskártyákkal kapcsolatban is a plakátkampánnyal válaszolt, az szerinte „leleplezi a brüsszeli bürokraták terveit".

– Az EU nem is vitatkozik velünk, a Kormányinfón világosan bemutattuk a tényeket

– mondta.

Úgy véli, az európai elit elszokott attól, hogy szabad róluk bíráló dolgokat mondani, és olyan vezetőket kell választanunk, akik nem követik el az elmúlt évek hibáit. Ezeket a hibákat már nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

– Nincs is akkora szőnyeg, ami alá beférne a britek kiengedése és a migránsok beengedése

– jegyezte meg.

családvédelmi tervet többen kritizálták, például Svédországból is. Orbán szerint ők furcsa emberek.

– Mi nem javasoltuk, hogy mindenkinek kötelező gyermeket vállalnia, akinek nem tetszik a családvédelmi akcióterv, az ne vegye igénybe

– közölte. Hozzátette, hogy szerinte az emberek kilencven százaléka a normális családmodell híve. Nem érti, miért kell elrontani az emberek kedvét, negatív véleményekkel pedig nem hajlandó foglalkozni.

A falusi csokról azt mondta, hogy annak fókuszában a falusi népességcsökkenés megakadályozása van.

– Én is falusi fickó lennék. Ha az ember falusinak születik, örök életére az marad

– jelentette ki. 

Megjegyezte, hogy ez egy fantasztikus lehetőség, falun máshogy élnek az emberek, ő is ott tanult meg élni és viselkedni.

A beszélgetés végén elmondta, hogy a kormány egy átfogó felzárkóztatási programot tervez a roma helyzet javítására, de a terv részleteit még reszelgetni kell.

(A hvg.hu24.hu nyomán.)

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.