Orbán Viktor: A miniszterelnök is emberből van

2019. április 8., 07:59

Szerző:

Orbán Viktor vasárnap beszédet tartott Pesterzsébeten, a Klapka téri református templom felszentelésének hálaadó ünnepségén, amely után a gyülekezet ajándékkal, Józsa Judit kerámiaszobrász alkotásával lepte meg a kormányfőt. A politikus – hívja fel a figyelmet a 444Demokrata nyomán – igencsak meghatódhatott, az ajándékot legalábbis így köszönte meg. „Miután személyes ajándékot kaptam, (…) egy személyes megjegyzést is hadd tegyek mindehhez hozzá. Mégis csak magyarok és férfi emberek volnánk, ezért nem nagyon szoktunk, különösen, ha nem szükséges, érzelgősen beszélni – ezt én helyeslem.

De az igazság úgy áll, hogy minden egyes jó szóra, biztatásra, és különösképpen minden egyes imára szükségem van ahhoz, hogy a munkámat végezni tudjam. Persze az is a munkám része, hogy úgy kell csinálnom, mintha nem is emberből lennék, és meg se rezdülnék. De azért jó, ha mindenki tudja, hogy azért ez nem egészen áll így.

A miniszterelnök is emberből van, és szüksége van támogatásra, mert egyedül aligha tudná állni azokat a viharokat és azt a sarat, amit munkájából következően állnia kell. Ezért én hálás vagyok mindenkinek, aki a személyes jókívánságaival, az ölelésével és az imáival segített az elmúlt időszakban. És kérem Önöket, hogy ne hagyják abba, hanem tegyék ezt a jövőben is.”

A felújított pesterzsébeti Klapka téri református templom f
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.