Orbán Viktor: 34,5? Azonnal pálinkát kell innom

2020. április 12., 14:45

Szerző:

Szekszárdon folytatta egészségügyi intézményeket felkereső körútját húsvétvasárnap Orbán Viktor. A szokásos hőmérséklet-vizsgálat a Balassa János Kórházban különös párbeszédet eredményezett. „Nehéz légzés, fulladás, fáradékonyság?” – kérdezték belépés előtt esetleges panaszairól a miniszterelnököt, aki megrázta a fejét.

Nincs? Hát Superman

– felelte a vizsgálatot végző egészségügyi dolgozó, majd megmérte a kormányfő hőmérsékletét, és miután az eszköz csak 34,5 fokot mutatott, ezt azzal nyugtázta, hogy „ilyen jó kis lázmérőnk van”.

34,5? Azonnal pálinkát kell innom

- vágta rá Orbán Viktor.

Az jó egyébként a vírusra is – folytatódott a húsvéti hangulatú párbeszéd, amelynek végeztével Orbán felkereste a kórház intenzív osztályát, és meggyőződött arról, hogy az intézmény felkészült a koronavírusos betegek fogadására.

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.