Kovács Zoltán szerint Orbán Viktor azért nem tart ma szabadtéri ünnepi beszédet, mert félő volt, hogy el kell utaznia

2019. október 23., 16:51

Szerző:

Két napja derült ki, hogy Orbán Viktor nem szabadtéren, hanem válogatott közönség előtt a Zeneakadémián fogja megtartani az október 23-i ünnepi beszédét. Ilyesmire 2012 óta nem volt példa, ma, az 1956-os forradalom kitörésének a napján Kovács Zoltán válaszolt a miértre is. Eszerint – válaszolta az MTI kérdésére az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetőjeként a  nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár – azért nem szerveztek szabadtéri rendezvényt október 23-ára, mert az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy szükség lesz-e rendkívüli Európai Tanács-ülésre a Brexit miatt.

Az államtitkár szerint ma az Országházat 15 óráig csaknem háromezer ember látogatta meg. A Terror Háza Múzeumot - amelynek az 1956-os forradalom legfontosabb budapesti helyszíneit és eseményeit interaktívan bemutató mobilalkalmazása szerdától elérhető - 15 óráig szintén csaknem háromezer ember kereste fel.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.