Havi egymilliót keres Orbán szegénységügyi főtanácsadója, de a rászorulók semmit nem láttak a programjából

2017. december 15., 19:16

Szerző:

Napokon belül kimúltak azok a naposcsibék, amelyeket a komoly kormányzati hátszéllel működő Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány osztott ki négy évvel ezelőtt borsodi és hevesi falvakban – derül ki a HírTv Célpont című műsorából. A mélyszegénységben élők azóta sem látták a „segély helyett háztájit” programot kitaláló miniszterelnöki főtanácsadót, Hegedüs Zsuzsát. A borsodi Arlón és Szendrőn egyetlen csibe sem maradt életben, a helyiek szerint azért, mert a szállítás és a kiosztás során nem úgy bántak a pár napos állatkákkal, ahogy kellett volna.

Hegedüs Zsuzsának most fontosabb dolga van, mint az éhező gyerekek
Fotó: Célpont

A Célpont több települést is meglátogatott azok közül, ahol Orbán Viktor fő ideológus-szociológusa, Hegedüs Zsuzsa kisállatokat osztott. Volt, ahol megmaradtak, de inkább eladták őket, mert a pénz gyorsabban kellett a szegényeknek, mint ahogy a csibéből rántott hús lesz. Állami és piaci cégek is támogatták az alapítványt, amely tolta is a sikerpropagandát, nyolcvan százalékos sikerről számolt be.

Ám valójában kevés családnak változtatta meg az életét a Fidesz köreiben hatalmas sikert arató elképzelés.

És, hogy mi lett Hegedüs Zsuzsával? A választási kampány-stratégia kidolgozására hivatkozva hivatalosan is elnapolta a gyermekéhezés felszámolását – tudta meg a Célpont, amikor a tapasztalatokról próbálták kérdezni őt. – „A választási kampány-stratégia kidolgozásában Hegedüs Zsuzsa Kuratóriumi elnök asszonynak fontos szerepe van, addig nyilatkozatot nem ad” – válaszolták a műsornak.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.