Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Párbeszéd: Orbán Viktor megfáradt Bástya elvtársat játszott az évértékelőjén

2020. február 16. 20:02 - szerző: 168 Óra/MTI

Szabó Tímeának a Tanú című film jutott eszébe Orbán Viktor mai évértékelőjéről. A Párbeszéd társelnöke az MTI-hez eljuttatot közleményében azt írta:

Orbán Viktor megfáradt Bástya elvtársat játszott évértékelőjén: a „ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység” jegyében beszélt kormánya eredményeiről. Szerénységre volt is oka, hiszen eredmények nincsenek: az irredenta, migránsozós, kommunistázós, sorosozós, unió-, bíróikar- és cigányságellenes retorika mögött üresség, szégyen és kudarc bújik meg.

Tragikus helyzetben van az egészségügy, de arra nem volt Orbánnak válasza, hogy hogyan oldja meg a várólistákat, az orvosok és ápolók béreit, a rákos halálozások csökkentését. Az oktatás romokban, de ott sem hallottuk, hogy hogyan javul a gyerekek teljesítménye, és hogyan állítsuk meg a tanárok folyamatos pályaelhagyását. Lakhatási válság van, de nem lettünk okosabbak abban, hogy hogyan lesz a fiataloknak otthona, a szegénységben élőknek kifizethető gázszámlája. Tudjuk, hogy idén tovább csökkent a gyerekszületések száma, és nem halljuk, hogy mi a kormány terve a meg nem született első és második gyerekekkel kapcsolatban. De a kormány klímatervével is probléma van: az, hogy az nem klímaterv.

Orbán a klímaválság kapcsán nem, hogy válaszokat nem ad, de még a kérdeéseket sem érti. És a miniszterelnök valószínüleg azt is elfelejtette, hogy a Fidesz képviselői voltak egyedül azok, akik nemrég nem szavazták meg az európai parlamentben az egyszer használatos műanyagok betiltását az Unióban.

Orbán Viktor megoldások helyett ismét milliárdokba kerülő „nemzeti konzultáció”-val tereli el a figyelmet a lényegről, és hajszolja a magyar embereket egy újabb gyűlöletháborúba. A Párbeszéd programja minden felsorolt kérdésben világos. Első pont: Orbán Viktornak és kormányának mennie kell.