Párbeszéd: Orbán Viktor megfáradt Bástya elvtársat játszott az évértékelőjén

2020. február 16., 20:02

Szerző:

Szabó Tímeának a Tanú című film jutott eszébe Orbán Viktor mai évértékelőjéről. A Párbeszéd társelnöke az MTI-hez eljuttatot közleményében azt írta:

Orbán Viktor megfáradt Bástya elvtársat játszott évértékelőjén: a „ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység” jegyében beszélt kormánya eredményeiről. Szerénységre volt is oka, hiszen eredmények nincsenek: az irredenta, migránsozós, kommunistázós, sorosozós, unió-, bíróikar- és cigányságellenes retorika mögött üresség, szégyen és kudarc bújik meg.

Tragikus helyzetben van az egészségügy, de arra nem volt Orbánnak válasza, hogy hogyan oldja meg a várólistákat, az orvosok és ápolók béreit, a rákos halálozások csökkentését. Az oktatás romokban, de ott sem hallottuk, hogy hogyan javul a gyerekek teljesítménye, és hogyan állítsuk meg a tanárok folyamatos pályaelhagyását. Lakhatási válság van, de nem lettünk okosabbak abban, hogy hogyan lesz a fiataloknak otthona, a szegénységben élőknek kifizethető gázszámlája. Tudjuk, hogy idén tovább csökkent a gyerekszületések száma, és nem halljuk, hogy mi a kormány terve a meg nem született első és második gyerekekkel kapcsolatban. De a kormány klímatervével is probléma van: az, hogy az nem klímaterv.

Orbán a klímaválság kapcsán nem, hogy válaszokat nem ad, de még a kérdeéseket sem érti. És a miniszterelnök valószínüleg azt is elfelejtette, hogy a Fidesz képviselői voltak egyedül azok, akik nemrég nem szavazták meg az európai parlamentben az egyszer használatos műanyagok betiltását az Unióban.

Orbán Viktor megoldások helyett ismét milliárdokba kerülő „nemzeti konzultáció”-val tereli el a figyelmet a lényegről, és hajszolja a magyar embereket egy újabb gyűlöletháborúba. A Párbeszéd programja minden felsorolt kérdésben világos. Első pont: Orbán Viktornak és kormányának mennie kell.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.