Orbán megmagyarázza: akiknek nem tetszik az elítélt Gruevszki törvénytelen bújtatása, azok bevándorláspártiak

2018. november 23., 09:28

Szerző:

A bevándorláspártiak és a Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök menekültstátuszának ügyét támadók személyi és szervezeti szinten is pontosan egybeesnek – mondta Orbán Viktor ma a Kossuth rádió reggeli műsorában.

Szerinte azok a szervezetek, amelyek az ügyet leginkább a magyar kormány szemére hányják, mind Soros György szervezetei.

Kifejtette, Nikola Gruevszki macedón miniszterelnökként a migráció szempontjából egy kulcsországot vezetett, és nélküle sokkal nehezebb lett volna megvédeni a magyar határt, ezért mindig is szövetségesként tekintettek rá és országára. – Az ember tisztességesen bánik a szövetségeseivel, ha hozzánk fordul, akkor jár neki a tisztességes eljárás - tette hozzá a miniszterelnök.

Tegnap este Kósa Lajos nem értette, mi a baj a vesztegetésért elítélt Nikola Grueszki befogadásával. A macedón exkormányfő  ellen már hat eljárás folyik hazájában. 

Orbán annak is örvendezett az interjúban, hogy véget ért a száz év magyar magány korszaka, mindenki rájött arra, hogy „velünk együttműködni nem természetellenes, sőt értelmes dolog, sőt megéri" – közölte. Aki a magyarokkal együttműködik, jól jár – mondta, de azt nem tette hozzá, hogy Nikola Gruevszkire gondol-e.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.