Az Orbán-kormány mélyen hallgat arról, kiknek vesz autót 82,5 milliárd forintért

2019. augusztus 3., 17:05

Szerző:

Július 11-én derült ki, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság összesen 82,5 milliárd forint értékben kiírt egy pályázatot alsó, közép- és felső kategóriás személyautókra, egyterűekre, terepjárókra, pick-upokra, áruszállítókra, valamint a szervizelésükre.

Letették a Mercedes-Benz gyár új képzési központjának ala
Fotó: MTI /Ujvári Sándor

Az MSZP frakcióvezető-helyettese, Harangozó Tamás  ezután írásban megkérdezte Varga Mihály pénzügyminisztertől, hogy szám szerint hány darab és milyen típusú autóról van szó, és érdekelte az is, hogy  kiknek szánják a tekintélyes nagyságú összegért vásárolt gépjárműveket. Erre Varga Mihály helyett Bodó Sándor, a a tárca foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára válaszolt, a leveléből azonban az égvilágon semmi nem derült ki, már ami a konkrétumokat illeti.

„A kormány célja, hogy a rendelkezésre álló eszközpark a mai kor elvárásainak megfeleljen, a közügyek ellátását a lehető legnagyobb hatékonysággal támogassa. A megjelent gépjármű-beszerzési felhívás eredményeként több mint 1000 intézmény valósíthat meg saját beszerzéseket. Így lehetőség nyílik az elöregedett járműpark lecserélésére, amellyel jelentős üzemeltetési megtakarítás érhető el”

– írta Bodó Sándor. Erre Harangozó Tamás már a Facebookon reagált, azt írva

Lapunkhoz is eljuttatott közleményében az MSZP-s politikus jelezte, megismétli a kérdését. „Ha a 82,5 milliárd forint közpénzből megfelelő számú mentő- és tűzoltóautót vesznek, akkor azt mondom: éppen ideje! Ha viszont tízezer új közép és felsőkategóriás személygépkocsira, terepjáróra akarnak ennyi pénzt elkölteni, az elfogadhatatlan. Ezért megismétlem írásbeli kérdésemet és nyomatékosan kérem Varga Mihály miniszter urat, hogy küldje meg részemre vagy tegye közkinccsé a birtokában lévő terveket, pontos számokat, adatokat, típusbontással együtt” – hangzik a közlemény.