Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Orbán Viktor bejelentése: a kijárási korlátozás idejét határozatlan ideig meghosszabítják, de a polgármeserek szigoríthatnak

2020. április 9. 16:43 - szerző: 168 Óra

Két hete rendeltük el a kijárási korlátozásokat, tudom, ez nehéz ügy, hiszen mindannyiunk számára kényelmetlenséggel jár, de a határidő most szombaton lejár, döntenünk kell, mi legyen, folyatassuk-e, és ha igen, hogyan - kezdte a rövid bejelentését hivatalos Facebook-oldalán Orbán Viktor.

Mivel mindenki a családjával a húsvétra készül, ez különös körültekintést igényel.

Meghallgattuk a polgármestereket, kikértük a véleményét a rendőröknek, beszéltünk járványügyi szakemberekkel és a tudósok véleményét is összegyűjtöttük. Egybehangzó volt a véleményük, hogy az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak, lelassították a járvány terjedését

- mondta a miniszterelnök.

Ennek fényében a következő döntéseket hozták:

  • A kijárási korlátozás idejét meghosszabítják határozatlan ideig, hetente mérlegelnek és döntenek az esetleges további hosszabbításokról
  • Egy speciális lehetőséget, külön jogosítványt adnak a polgármestereknek: hétfő 24 óráig, húsvét idejére a saját településükre további szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be.

Néhány kéréssel is fordult a lakossághoz a kormányfő: a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportos összejöveteleket és tartsák a távolságot a közterületeken, illetve fokozottan ügyeljenek az idősekre.

Ez a húsvét más lesz, mint amilyen szokott lenni. Az ünnep idején is vigyázzunk egymásra - zárta a bejelentését Orbán Viktor.