Orbán Viktor kedvenc politikai filozófusára, Rocky Balboára hivatkozott, amikor azt magyarázta, hogy miért kell vasárnap a Fideszre szavazni

2019. május 25., 09:03

Szerző:

Orbán Viktor péntek este a HírTV-nek adott interjút, amelyben az európai parlamenti választásról beszélt. Szerinte azért kell megszólalnia, mert a baloldal elképesztő erőkkel kampányol, így neki is fel kell vennie a kesztyűt.

Orbán szerint a választás még nincs lefutva, minden fideszesnek

el kell menni szavazni, különben a baloldal beengedi a migránsokat Európába.

„A választásnak az a tétje, hogy bevándorláspárti politikusok vezetik-e Európát, vagy bevándorlásellenesek, Európa megmarad-e Európának és az európaiaké marad-e.”

„Kedvenc politikai filozófusom, egy bizonyos Rocky Balboa mondta, hogy a végén van vége”

– mondta a kormányfő.

A Heinz-Christian Strache-féle botrányról is szót ejtett: szerinte azért robbantották ki valakik az egészet, mert vissza akarják terelni az osztrák kormányt „a bevándorláspárti kormányok akoljába”. Azt mondta, szerinte a távozó szabadságpárti miniszterek helyére lépő újak máris a migránsoknak kedvező intézkedéseket kezdtek el hozni, ebből is látszik, hogy kinek állt érdekében a váltás.

Orbán Viktor szerint Magyarországon nem az orosz befolyástól szenvedünk, „hanem a Soros-féle liberális világmaffia beavatkozása okoz szenvedést.”

Hogy elválnak-e a Néppárt és a Fidesz útjai, arra még nem tud válaszolni, szerinte ezt a vitát a választás után kell majd lefolytatni. Orbán szerint a néppárti és a szocialista csúcsjelölt között nem látni tartalmi különbséget, Weber és Timmermans „ugyanazt mondják, ugyanazon a brüsszeli blabla-nyelven”. Meg kell nézni, merre vezetnek majd a választás után a Néppárt útjai, és ha rossz irányba, akkor nem szabad utánuk ugrani a kútba.

Orbán szerint a választás után felbolydul az eddig stabil európai politika, és ezentúl ügyek mentén fognak majd kisebb szövetségek kialakulni az EU vezetésében.

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.