Orbán inkább nem kommentálja, hogy Simicska hazaárulónak tartja

2017. december 2., 22:22

Szerző:

Szombaton az Index kérdezte meg a Miniszterelnöki Sajtóirodától, hogy Orbán Viktor mit gondol arról az interjúról, amelyet az egykori kollégiumi szobatársa, a Fidesz volt pénztárnoka adott az RTL Klubnak. Egy ízelítő után a  kereskedelmi televízió pénteken a honlapján nyilvánosságra hozta a teljes beszélgetést, amelyben Simicska többek között hazaárulással vádolja Orbánt, amiért a Fidesz 2014-es választási győzelme után a miniszterelnök megpendítette, hogy megvenné az RTL Klubot, mégpedig az orosz atomenergia-óriás, a Roszatom pénzéből. Beszél arról is, hogy Orbán szerinte nem hisz a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció nyilvánvaló hazugságaiban,  és nincs nála semmilyen terhelő dokumentum a miniszterelnökre nézve.

Az utolsó közös felvétel. Orbán Viktor és Simicska Lajos 1999-ben, amikor a miniszterelnök egykori kollégiumi szobatársa APEH elnök volt
Fotó: MTI/Kovács Attila

A kormányfő nevében Havasi Bertalan válaszolt.

„A miniszterelnök az ország és a magyar emberek számára fontos kérdésekkel foglalkozik. Egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett nyilatkozatait, aki 2015 februárjában és azóta többször is nyomdafestéket nem tűrő szavakkal beszélt Magyarország miniszterelnökéről, nem kívánjuk kommentálni”

– hangzik a levél, amelyet az Index a Miniszterelnöki Sajtóirodától kapott.

Simicska 2015. február 6-án a nyilvánosság előtt szakított Orbánnal. Az RTL Klub interjújának az apropója az volt, hogy a héten saját kezűleg festette fel egy Soros-plakátra, a G-nap óta ismert jelmondatát, vagyis hogy „Orbán egy geci”.