Orbán golyóálló mellényt visel a Parlamentben?

2016. december 6. 07:20

Furcsa nyomokat vett észre egy Orbán Viktorról a Parlamentben készült fotón Kónya Péter, a szolidaritás képviselője – írja a 24.hu. A volt honvéd alezredes, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének exelnöke ért a dologhoz, és azt feltételezi, hogy a miniszterelnök golyóálló mellényt viselt a zakója alatt.

orban-golyoallo Forrás: Kónya Péter Facebook-oldala

Kónya november 16-án írásbeli kérdést küldött Pintér Sándor belügyminiszternek. „A Parlament épülete hazánk egyik legjobban őrzött objektumai közé tartozik, ahol számos védett személy végzi a munkáját. Orbán Viktor miniszterelnök a napokban mégis golyóálló mellényben vett részt a parlament plenáris ülésén, melyet egy fotó is rögzített.

Fentiekre tekintettel a következő kérdésre várom válaszát:

Van-e bármilyen terrorfenyegetettség vagy egyéb fokozott biztonsági kockázat, amely a Parlament épületét vagy az abban dolgozó személyzetet, országgyűlési képviselőket és a kormány tagjait érinti?” – kérdezte Kónya a belügyminisztert.

Pintér Sándor válaszában emlékeztet, hogy Magyarországon 3. (közepes) szintű terrorkészültség van érvényben. „A Belügyminisztérium, illetve az irányítása alá tartozó illetékes szervek az írásbeli kérdésben megjelölt kiemelt fenyegetettségre és egyéb fokozott kockázatra utaló információval nem rendelkeznek” – írja. A golyóálló mellényről azonban egy szót sem ejt.

Kónya szerint ha nem golyóálló mellény lett volna Orbánon, hanem mondjuk hátfájást orvosló fűző, a belügyminiszter nyilván cáfolta volna az állítását és utalt volna a kormányfő egészségügyi problémájára. „Két lehetőség van. Pintér hazudik, titkolózik, tényleg van terrorveszély, ami komoly szakmai hiba lenne, ugyanis ebben az esetben veszélyben van az összes képviselő. A másik megoldás, hogy Orbán Viktor paranoiás. Én utóbbira tippelek, mert hallom, micsoda hadsereggel járja az országot a miniszterelnök.”

Egészen tömören reagált a miniszterelnöki sajtóiroda a felvetésre.
Ez egy nagy marhaság.
Orbán Viktor nem hord golyóálló mellényt.


– írta Havasi Bertalan a sajtóiroda vezetője.