Orbán Gáspár Felháza szerint Isten segített kifizetni a plakátkampányt

2019. február 25., 15:10

Szerző:

Március 15-én tartja búcsúrendezvényét a Felház nevű keresztény mozgalom, amelynek egyik vezetője Orbán Viktor fia. Az esemény apropóján Budapest-szerte Felház-plakátok bukkantak fel február közepén, az egyiken például a Magyar Kétfarkú Kutya Párt legismertebb szlogenjét használják:

Fotó: stickalittle.tumblr.com

A 24.hu kíváncsi lett, vajon miből telik a plakátkampányra a Felháznak.

Ugyanazt a választ kapták, mint eddig, adományokból tartja fenn magát a mozgalom, ezt is felajánlásból fizetik ki. Ezen kívül

„Isten eddig is mindig gondoskodott mindenről, ahogy ezután is fog"

– válaszolta Ember Illés, a mozgalom másik vezetője.

Mint megtudták, 65 citylight plakát került ki két cég felületeire. A Hungaroplakát budapesti  citylight-listaárai fél hónapra nettó 80-90 ezer forint körül alakulnak, a JCDecaux-é 75 ezerrel indulnak. A Felház plakátok egy hónapig lesznek kint. Ha 80 ezres átlaggal számolunk, akkor egy hónapra 10 400 000 forint jön ki. Azonban ennél lényegesen kevesebbet költött a Felház a plakátkampányra, a plakátok listaárait lényegében soha nem fizeti ki egyetlen reklámozó sem, abból komoly kedvezményt adnak a közterületi hirdetőcégek a megrendelőiknek.

Last minute, visszamaradt helyeket vásároltak a plakátoknak, amiket a megrendelők visszamondtak kevéssel a plakátozás előtt

– mondta Ember Illés. Így

a teljes kampány kijön 2,5 milliónál kevesebből, azaz körülbelül negyedáron hirdethetnek.

A Felház tavaly 34,3 millió forint adományt kapott. Magánemberektől 13,7 millió, jogi személyektől 4 millió érkezett a számlára, a rendezvényeken tartott gyűjtésekből 16,5 millió forint jött össze.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.