Müller Cecília: Vizsgálat indult az alapbetegség nélkül elhunyt, 37 éves koronavírusos férfi ügyében

2020. június 10., 12:47

Szerző:

Nem jellemző a koronavírusra, hogy alapbetegség nélkül okoz halált, alapvetően továbbra is igaz, hogy a krónikus betegségben szenvedő idősek vannak kitéve a nagyobb kockázatnak – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján arról, hogy elhunyt egy alapbetegség nélküli 37 éves férfi is a koronavírus miatt. 

„Azonban láthatjuk, hogy viszonylag ritkán nagyon gyorsan zajlik le a betegség”,

mondta és a 37 éves férfi ügyében már zajlik vizsgálat, tette hozzá. Elmondta még, hogy a tíz új fertőzöttből négy fő budapesti, a fővárosban 109 fertőzött esik 100 ezer lakosra. Békésben, Szabolcsban és Vas megyében nem halt meg senki a járványban.

Bár kedden még Müller Cecília azt közölte, hogy aznap döntenek arról, hogyan és mikor indulhat újra a rendes egészségügyi ellátás, miként térhet vissza a járvány előtti időszakhoz, ám az országos tisztifőorvos ehelyett a nyaralók takarításáról beszélt.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.