Csak néhány százalékkal vezet Tarlós Karácsony előtt

2019. szeptember 9., 14:10

Szerző:

Lőtávolon belülre került Tarlós Istvánhoz képest az ellenzéki összefogás főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely – írja a 444 egy birtokába került felmérés alapján.

A Závecz Reserch közvélemény-kutatása alapján 49:45 az állás Tarlós István javára.


Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az adatokat szeptember 2–5. között vették fel. A jelöltek között választani tudó válaszadók 94 százaléka vagy a jelenlegi polgármestert, vagy ellenzéki kihívóját támogatja. A verseny gyakorlatilag kétszereplős.

A felmérésben még három főpolgármester-jelölt támogatottságára kérdeztek rá. Közülük a kellő számú ajánlást már leadó, nyilvántartásba vett Puzsér Róbertet a választani tudók 4 százaléka támogatja. A hivatalosan még nyilvántartásba nem vett Berki Krisztiánt és Thürmer Gyulát a választani tudó válaszadók 1–1 százaléka támogatja.

A Závecz Research 800 budapesti polgárt kérdezett telefonon, a felmérés hibahatára +/-3,5%.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.