Sára Botond személyesen megmondta Pikó Andrásnak, hogy nem áll ki vele a polgármester-jelölti vitára

2019. szeptember 5., 15:11

Szerző:

Szerda este Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt rendhagyó városi sétát tartott Karácsony Gergely főpolgármester-jelölttel a Józsefvárosban. A séta alatt belebotlottak a kerület jelenlegi fideszes polgármesterébe, Sára Botondba, aki éppen a környéken kampányolt. Pikó megkérdezte Sárát, hogy kiállna-e vele egy nyilvános vitára az önkormányzati választások előtt, de a fideszes politikus határozottan visszautasította a javaslatot – számol be róla a Mérce.

Sára Botond kijelentette, hogy szerinte nincs miről vitázni.

– Én képviselek valamit, tudom, mit akarok, feltételezem Ön is, és majd eldöntik a választók

– tette hozzá.

Karácsony Gergely megjegyezte, hogy a vita tartalmasabb tud lenni akkor, ha a felek egymással is megvitatják az álláspontjaikat, és nem két párhuzamos valóságban léteznek. Erre a fideszes polgármester megismételte, hogy létezik két program, amiről majd október 13-án döntést hoznak a választók. Közölte, hogy ő a fejlődést, rendet, biztonságot kínálja, míg Pikó úrnál meg még nem alakult ki pontosan Sára számára, hogy mit is akar. Karácsony Gergely erre azt felelte, hogy Sára Botond elolvashatta volna Pikó András programját.

Sára Botond egy éve Józsefváros polgármestere, miután 2018 júliusában megnyerte az időközi polgármester-választást. Pikó András a civilek és a Jobbik kivételével az ellenzéki pártok támogatásával indul a VIII. kerületben.

 

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.