Kitört a belharc a püspökladányi Fideszben, nem tetszik a helyi tagságnak, hogy a párt a fejük felett döntött

2019. szeptember 5., 12:03

Szerző:

Kiéleződtek az ellentétek a püspökladányi Fideszben. A helyiek közül többen azt nehezményezik, hogy az önkormányzati választásokra a párt olyan embert indít, akiről velük nem egyeztettek. Többen azt a Kiss Zsigmondot szeretnék polgármesternek, aki 5 éve egy városi rendezvényen erősen ittas állapotban szerepelt. Ő akkor leköszönt, de most nehezményezi, hogy megvonták tőle a bizalmat – számolt be róla az ATV Híradója.

Kósa Lajost, a Fidesz önkormányzati kampányának vezetőjét folyamatos elfoglaltsága okán nem sikerült elérnie az ATV-nek. Internetes portálokon jelent meg a nyilatkozata, amely szerint Püspökladányban új pártszervezet alakításával bízták meg a polgármesterjelöltjüket, aki jelenleg a kormányhivatal vezetője. Őt sem sikerült elérni.

– Én szerintem a ladányi Fidesz csoport még működik. Semmilyen értesítést nem kaptunk róla, hogy ez megszűnt volna

– mondta Kiss Zsigmond, aki jelenleg a város ügyvezető alpolgármestere.

Fotó: Facebook/Püspökladány Fidesz

Kiss Zsigmond 2014-ben arról lett hírhedt, hogy erősen ittas állapotban viselkedett egy rendezvényen. Kósa Lajos erre utalva mondta azt, hogy Kiss méltatlan a Fideszhez.

– Elég furcsa, hogy az elmúlt öt évben nem így vélekedett. Én úgy gondolom, hogy én akkor megtettem a szükséges lépéseket, lemondtam. Úgy gondolom, hogy nem sok olyan politikus van az országban, aki egy rossz döntést, vagy rossz megjelenést követően lemondott volna

– fogalmazott az alpolgármester.

A helyiek azt kifogásolták, hogy felső utasításra kaptak egy jelöltet, akiről velük azóta sem egyeztetett senki.

– Mi vártuk volna, hogy a püspökladányi Fidesz tagságát tájékoztassák arról a helyzetről, amit a fejünk felett döntöttek. Hangsúlyozom, hogy el tudom fogadni, csak ennek nem ez a menete. Tehát, ha valaki a Fidesz alapszabályt nem tartja be, akkor ő is méltatlan arra a feladatra, amit most ellát

– közölte Kiss Zsigmond.

Gali Valéria, a Fidesz püspökladányi elnöke pedig nemrég azt nyilatkozta a Ladány TV-nek, hogy a helyi Fidesz-alapszervezet szabályzatával ellentétesen nem volt helyi tagsági szavazás a jelöltről. Ehelyett fölülről jött a döntés. Azt mondta, nyugtázták, hogy a központi Fidesz támogatásával indul Vadász Ferenc, de a püspökladányi Fidesz tagjai Kiss Zsigmondot támogatják polgármesterjelöltként.