Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

V. Naszályi Márta 121 vokssal győzte le Nagy Gábor Tamást, újraszámolták a szavazatokat az I. kerület három szavazókörében

2019. október 21. 20:16 - szerző: Ágoston Zoltán

Helyt adott a Fővárosi Választási Bizottság a kifogásoknak, újraszámolták azokat a szavazatokat, amelyeket Budapest I. kerületének három választókörzetében adtak le az október 13-i önkormányzati választáson – derül ki a hvg.hu cikkéből. Aznap az I. kerület az ellenzéki V. Naszályi Márta személyében új polgármestere lett, de csak 121 vokssal verte meg a fideszes Nagy Fábor Tamás, a Fidesz pedig óvott, azt állítva, 

a  szavazatok között több olyan is volt, amelyet Nagy Gábor Tamásra adtak le, de a bizottsági küldött nem tudta újraszámolni őket.

Az FVB azt nézte meg, hogy a V. Naszályi Mártára leadott szavazatok között van-e olyan, amelyet valójában Nagy Gábor Tamásra adtak le, és fordítva. Kiderült, hogy ilyen nem történt, mind a három szavazókörben rendben volt a szavazás, az egyedüli szabálytalanság az volt, hogy Nagy Gábor Tamás elvett egy szavazatot Tarlós István volt főpolgármestertől, aki Karácsony Gergely ellen maradt alul. Emiatat most azt számolják meg, hogy Nagy Gábor Tamás pontosan hány szavazatot kapott.

Az I. kerületben összesen 20 szavazókör van. . Naszályi Márta (6 025 voks, 48,31%) az utolsó pillanatban 121 szavazattal nyert a fideszes Nagy Gábor Tamással (5 904 voks, 47.34%) szemben. 

Korábban az FVB elutasította a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina győzelmét kifogásoló beadványt és azt is, amelyet az MSZP adott be Csepelen, ahol régi-új polgármesterként a fideszes Borbély Lénárd győzött.