Független önkormányzati képviselő-jelölt lett Czeglédy Csaba Szombathelyen, az ellenzék nem indít ellene saját jelöltet

2019. június 11. 18:51 - szerző: Unyatyinszki György

Visszatérne a szombathelyi politikai életbe Czeglédy Csaba, a helyi baloldal sokáig vezető politikusa - tudta meg az ugytudjuk.hu.

Kedden délután tartott sajtótájékoztatót az Éljen Szombathely! Egyesület, amin az MSZP, a DK, a Momentum, az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a V, mint Vas, a Szolidaritás és az Éhen Gyula Kör tagjai is részt vettek. Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely! elnöke elmondta, az országnak mutatnak példát ezzel a széles körű összefogással, ami Szombathelyen kialakult.

Nemény András, akit korábban az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltjeként is bemutattak már, azzal folytatta, hogy a szombathelyiek sokasága gondolja úgy, hogy változásra szükség van. "Fontos, hogy mindenhol esélyes jelölt legyen a Fidesszel szemben" - folytatta Nemény, majd bejelentette:

Czeglédy Csaba jelezte, hogy elindulna korábbi körzetében, így az Éljen Szombathely! a Derkovits lakótelepen nem fog jelöltet állítani, Czeglédy pedig független képviselőjelöltként indul a városrészben.

Az érintett körzetben korábban az időközi választáson László Győző nyert, ő most nem fog egyéni képviselőként indulni, helyette az ellenzéki szövetség listájának első helyén kapott helyet.

A Jobbik egyelőre nem vesz részt az összefogásban, de hamarosan csatlakozhatnak. Szuhai Viktor, a DK képviselője körzetben nem, de a közös listán indul képviselőjelöltként

Czeglédy bűnszervezetben elkövetett több milliárdos csalással vádolta az ügyészség, azonban Czeglédyt az európai uniós képviselőnek jelölték, így mentelmi joga miatt megszűnt az eljárás – egy időre. Az önkormányzati képviselőket nem illeti meg mentelmi jog.

A Fidesznek annyira szúrja a szemét a Czeglédy-ügy, hogy Kósa Lajos és Kocsis Máté még törvénymódosítást is beterjesztett a mentelmi jog korlátozása érdekében, egyértelműen Czeglédyre szabva azt.