Két férfi nekiment egy idős sofőr autójának, majd pénzt követelve megfenyegették és megverték a férfit, hogy fizesse ki a kárt

2019. szeptember 13., 09:25

Szerző:

Vádat emeltek egy 38 éves és egy 30 éves férfi ellen, amiért 2019 februárjában Tompán egy közlekedési baleset miatt pénzt követeltek egy idős férfitől. Megfenyegették, hogy megölik, egyikük többször meg is ütötte őt – derül ki az ügyészségi közleményből.

A vádlottak testvérek. Februárban Tompán autóval nekiütköztek egy előttük haladó gépkocsinak. Az elhaladó járművet egy 70 éves férfi vezette.

Az ütközés után a vádlottak kiszálltak az autóból és becsmérelni, illetve lökdösni kezdték az idős férfit. A testvérpár szerint a balesetet az idős férfi okozta, ezért 300 ezer forintot követeltek tőle. Meg is fenyegették a sértettet azzal, hogy ha nem fizet, ki fogják deríteni a lakcímét és pórul jár, elvágják a torkát és felgyújtják a házát.

Az idősebb vádlott többször meg is ütötte a sértett fejét és a felsőtestét, ennek ellenére az idős férfi nem fizetett. Miután a közelben tartózkodó szemtanúk rászóltak a támadókra és rendőri segítséget kértek, a vádlottak sietve elhagyták a helyszínt.

A 70 éves beteg sértett a kora és egészségi állapota miatt nem tudott védekezni a nála jóval fiatalabb és erőfölényben lévő vádlottakkal szemben. A sértett a bántalmazás miatt a fején és a felsőtestén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat szabadlábon védekező, büntetett előéletű vádlottak ellen. Az ügyész végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.