Ön nem beszél magyarul, ugye? – kérdezett vissza Novák Katalin a France24-nek adott interjúban

2018. december 10., 20:18

Szerző:

Az Emmi családügyi államtitkára franciául és angolul is interjút adott a France24-nek. Faggatták Soros Györgyről, a CEU költözéséről, a bevándorlásról, családpolitikáról és a Fidesz nemrég felajánlással létrehozott hatalmas médiabirodalmáról is, amire mind az untig ismert  fideszes szólamokkal válaszolt. fénypont talán csak egy volt – hívja fel a figyelmet a 444 – mégpedig amikor az angol nyelvű beszélgetés egyik pillanatában a riporter, Catherine Nicholson megkérdezte tőle, hogy a jelenleg éppen 426 orgánumból álló fideszes médiabirodalom megalapítása szerinte nem áll-e ellentétben mindennel, amiről a sajtószabadság szól az angol nyelvű interjú. Erre Novák Katalin visszakérdezett:

– Ön nem beszél magyarul, ugye?

– fogta vallatóra a riportert, utána pedig azt fejtegette, hogy Magyarországon még mindig balliberális médiatúlsúly van, mert a legnagyobb napilap, a legnézettebb televízió és a legolvasottabb online hírportál is nagyon kritikus az Orbán-kormánnyal szemben. A lenti videóban 14:40-nél kezdődik ez a rész.

A francia nyelvű interjúban Novák Katalin nem sütötte el a fenti poént, a válaszát azzal kezdte, hogy Magyarországon teljes sajtószabadság van, aztán azt vágta a riporter, Caroline De Camaret fejéhez, hogy a nyugat-európai újságírók bizonyítékok nélkül vádolják az Orbán-kormányt a sajtószabadság megsértésével. A két interjúról egyébként maga a politikus asszony adott hírt egy Facebook-posztban, és azzal kommentálja őket, hogy „teljesen egyoldalú, előítéletektől hemzsegő módon” készítettek vele interjút „láthatóan végletekig elfogult” riporterek.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.