Október 16. lehet a magyar-székely összetartozás napja, a DK nem támogatja az ötletet

2018. november 5., 16:14

Szerző:

Hatpárti javaslatként kerülhet a törvényhozás elé a magyar-székely összetartozás napjáról szóló jobbikos indítvány, miután a kormánypártok is jelezték, hogy csatlakoznak ahhoz – mondta el hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjét vezető parlamenti képviselő.

Szávay István hangsúlyozta: három hete, az agyagfalvi székely nemzetgyűlés 170. évfordulóján kezdeményezte a 11 évszázados sorsközösség szimbolikus alkalmának emléknappá emelését, majd levélben tájékoztatta a frakcióvezetőket erről.

Hozzátette: erre csak az a DK nem válaszolt, amely eddig sem mutatott különösebb érzékenységet a külhoni magyarság ügye iránt.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.