Zárt ajtók fogadták Szél Bernadettéket az Emmiben

2019. december 10., 12:50

Szerző:

A keddi parlamenti vita helyett az Emberi Erőforrások Minisztériumába ment Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő. A kötelező iskoláztatásról és a Nemzeti alaptantervről szerettek volna egyeztetni Maruzsa Zoltán államtitkárral, de zárt ajtók fogadták őket.

„Ez vicc. Bezárkóztak a szobába, kétségbeesett telefonok mennek, a portás azt mondja, muszáj volt beengedni minket a képviselői igazolvány miatt — „Attila azt mondta, zárjuk be magunkat kulcsra”, hallatszik. Továbbá, hogy ki lehet-e minket kísértetni a biztonsági szolgálattal. Várunk”

– írta Szél Bernadett Facebook-oldalán.

A politikus később frissítette bejegyzését azzal, hogy főosztályvezetői szinten fogadták őket, és érdemi információkat kapott a hat éves kötelező beiskoláztatás szabályozásáról.

Egy másik bejegyzésben elmondták, hogy Szabó Szabolcs a Nemzeti alaptantervről szeretett volna részleteket megtudni, péntekre kapott időpontot Maruzsa Zoltánhoz. A kötelező beiskoláztatással kapcsolatban pedig azt közölték velük, hogy ha egy szülő beadja 2020. január 31-ig a pedagógiai szakszolgálat szakvéleményét, hogy hat éves gyermeke még nem iskolaérett, a gyerek maradhat még egy évet az óvodában, és nem kell az Oktatási Hivatalhoz fordulni. Hadházy Ákos bejelentette, mennek még egy harmadik helyre, Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárhoz. Tőle az Öveges programmal kapcsolatos OLAF-vizsgálat eredményeiről érdeklődnek.

 

A keddi látogatást már reggel bejelentették a képviselők egy másik Facebook-posztban. Akkor azt írták, hogy nem vesznek részt a mai parlamenti színjátékban, és az utolsó pillanatban még megpróbálják a délelőtt még meglevő szabad belépési jogukat kihasználni arra, hogy az egyik minisztériumban utánajárhassanak „néhány disznóságnak”.

A parlament kedden tartja idei utolsó ülésnapját, amelyen a Fideszes többség vélhetően megszavazza az ellenzéki képviselők mozgásterét szűkítő törvényjavaslatot.

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.