Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Öcsi városa

2019. május 9. 08:30 - szerző: Tóth Ákos

Kispest Puskás Öcsi és Sinkovits Imre „városa”. A kerület, amelyet szokás a Kökivel azonosítani, meg a Bozsik stadionnal, aztán a híres piaccal, de még inkább a csodavárosrésszel, a Wekerlével. A kerület, amelyhez oly sokáig kapcsolódott és kapcsolódik még ma is a labdarúgás meg a traktorgyár és a Rába, a végtelen Határ út és a lakótelepek, a kieső, de mégis valamiféle otthonosságot, meghittséget sugalló Kispest. Mert aki ide születik, az örökké kispesti marad, nem budapesti, nem fővárosi, hanem igenis kispesti, mintha az együvé tartozásnak ez olyan szövevényes, bonyolult közege lenne, amit csak az itteniek láthatnak a maguk teljes összefüggésében.

Fotó: Merész Márton

Kispest azonban nem csak a múlt. Nagyon is jelenvalóan próbálja megőrizni a csak rá jellemző sajátosságokat, egyensúlyt teremteni az eltérő kulturális és szociológiai jellemzőkkel rendelkező városrészek között, hogy továbbra is biztonságos és meghitt maradjon mindazok számára, akik itt élnek. Ennek érdekében a helyi önkormányzat számos programot indított, amelyek mind-mind az élhető környezet megszilárdítását tűzik maguk elé. Szponzorált mellékletünkben kollégánk, Rab László ezeket veszi számba.

 

Cikkünk szponzorált tartalom, lapunk 2019. május 9-i Kispest-mellékletének a része.