Dulakodott egy közterület-felügyelő egy MSZP-aktivistával - Videó

2019. május 10., 20:12

Szerző:

Közterület-felügyelővel dulakodott egy MSZP-s aktivista Óbudán – vette észre a hvg.hu az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet (ÓBKF) honlapján.

A közlemény szerint diszpécserszolgálatukra pénteken 13 óra körüli időben több telefonos lakossági bejelentés is érkezett, hogy a Kaszásdűlő HÉV-megállónál egy tehergépkocsi a járdán várakozik, ahol akadályozza a gyalogosforgalmat, és veszélyezteti a gyalogos közlekedés biztonságát, mivel az úttestre kényszerülnek a gyalogosok.

A helyszínre érkező közterület-felügyelő hamar kiderítette, hogy a tehergépkocsira egy nagyméretű, MSZP-s politikai hirdetőtáblát szereltek. Amikor ellenőrizte a sofőr engedélyét, kiderült, hogy az nem az adott helyszínre szól, hanem az attól körülbelül 100 méterre található 3K kulturális központhoz.

Az intézkedő járőr erről tájékoztatta a gépjármű vezetőjét, és felszólította, hogy álljon arrébb. A sofőr ennek nem tett eleget, sőt közölte, hogy ha rendőrt hívnak sem lesz hajlandó távozni a járdáról. A közterület-felügyelő ezért rendőri segítséget kért, majd elkezdte dokumentálni az esetet a szolgálati PDA készülékkel.

Ekkor a jármű egyik utasa, egy 55-60 év körüli férfi odalépett hozzá, és ki akarta kapni az iratokat a felügyelő kezéből. A felügyelő ezt nem engedte, hátrált, de a férfi nem hagyta, és megragadta kezét, ekkor ellökte magától a férfit.

Az esetről egy videó is készült, melyen viszont az látszik, hogy a közterület-felügyelő megütötte a férfit.