Bocsánatkérésre szólította fel Óbuda fideszes polgármestere az MTVA székházából kihajított országgyűlési képviselőket

2018. december 19., 09:17

Szerző:

Hétfőn az MTVA székházában Papp Dániel vezérigazgatóra vártak az ellenzéki országgyűlési képviselők, hogy felolvashassák a tüntetők öt pontos követeléseit, amikor is megjelent Kiss Anita, Óbuda jegyzője. Kiderült, hogy Papp Dániel birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, amelyről a jegyző sietve ki is állított egy végzést, ez alapján pedig később egy rendőr őrnagy távozásra szólította fel az országgyűlési képviselőket.

„A képviselők az épületben való folyamatos tartózkodása nem egyeztethető össze az intézmény közszolgálati funkciójának a gyakorlásával és a közmédia belső rendjével”

– hangzott az indoklás. Az mostanáig nem világos, hogy egy jegyzői végzés hogyan állhaztt az országgyűlési törvény felett, amelynek értelmében a közfeladatot ellátó országgyűlési képviselők képviselői igazolvánnyal abármilyen közintézménybe beléphetnek, a működéséről pedig tájékoztatást kérhetnek, Kiss László, a III. kerület önkormányzati képviselője azonban nyílt levélben fordult a polgármesterhez, Bús Balázshoz, hogy ne segítse a törvénytelen eljárást. A válasz nem sokat váratott magára, meg is jelent az önkormányzat honlapján. Bús Balázs többek között a következőket írta: 

„Ön (Kiss László - a szerk.), Béres András és Burján Ferenc képviselőtársával közösen nyílt levélben fordult tegnap Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat jegyzőjéhez, Kiss Anitához, megpróbálva befolyásolni őt egy hatósági ügy érdemi ügyintézése során. A levelük alapján egyértelműen megállapítható, hogy Önök kiválóan tájékozottak voltak a tegnapi nap eseményeivel kapcsolatban, ezért nagyon sajnálom, hogy maguk is asszisztáltak egy szégyenteljes politikai akcióhoz, ahelyett, hogy inkább együttérzésüket fejezték volna ki Jegyző asszony felé azért, hogy a hatósági feladatainak végzése közben őt, minden alap nélküli és tisztességes emberekhez méltatlan inzultusok érték párttársaik részéről.”

Bús Balázs felszólította az MTVA székházába vasárnap és hétfőn belepő országgyűlési képviselőket, hogy kérjenek bocsánatot a jegyzőtől.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.