O1G-t vetítettek ki a Külügyminisztérium épületére, miközben Szijjártó Péter bent tárgyalt az amerikai kollégával

2019. február 11., 21:23

Szerző:

Hétfő délután a Külügyminisztérium Bem téri székháza előtt a 24.hu újságírója futott bele a Demokratikus Koalíció aktivistáiba, akik egy bőrtáskából vetítették ki az épületre az Orbán Viktor miniszterelnökre utaló O1G szlogent. Bent ekkor még tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ekkor még valószínűleg bent tárgyalt az épületben a budapesti látogatásra érkező amerikai kollégájával, Mike Pompeóval, ami után közös sajtótájékoztatót tartottak.  A 24.hu képének a tanúsága szerint az egyik DK-s aktivista két táblát is felmutatott, az egyiket „Orbán's mouth, Putin's voice”, a másikat „Orbán Putyin magyar hangja” felirattal, a külügyminiszteri sajtótájékoztatón pedig esett is szó Oroszországról. Amíg ugyanis Szijjártó Péter képmutatással vádolta meg a nyugati hatalmakat, amelyek a felszín felett bírálják Oroszországot, a felszín alatt viszont üzleteket kötnek vele, Mike Pompeo óvott az orosz elnöktől.

– Nem hagyhatjuk, hogy Vlagyimir Putyin éket verjen NATO-szövetségesek közé. (...) Magyarország túlságosan jól tudja, hogy Oroszország nem barátja a kisebb országok függetlenségének

– fogalmazott a politikus, aki tárgyalt a civil szervezetek képviselőivel és Orbán Viktorral is.

Az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.