Megint hiába várják a nyugdíjprémiumot, akik idén vonultak nyugdíjba

2019. november 11., 11:25

Szerző:

A nyugdíjprémiumra vonatkozó 2019-es rendelet, valamint a nyugdíjakról szóló törvény ellentmondása miatt nem részesülnek nyugdíjprémiumban novemberben azok, akik az idei évben vonultak nyugállományba – írja az azenpenzem.hu.

A korábbi években a nyugdíjprémium kifizetésére csak akkor számíthatott valaki, ha az előző évben is már nyugdíjas volt. Vagyis 2018 novemberében csak az kapott juttatást, aki 2017-ben is nyugdíjas volt. Ezt az idei évre a rendelet módosításával ki akarták küszöbölni, kivéve az előző évre vontakozó megkötést.

A törvényben ugyanakkor benne maradt a korlátozó passzus, tehát ismét csak az számíthat prémiumra, aki tavaly már nyugdíjas volt.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.