Az a kamuhír terjed az interneten, hogy Gulyás Gergely eltörölné a hetven év felettiek nyugdíját

2019. december 23., 13:57

Szerző:

Két olyan álhír terjed az interneten, amik kifejezetten a nyugdíjasokat célozzák. Az egyik, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is említő írás címe így szól: „GULYÁS GERGELY: “70 ÉV FELETT ELTÖRÖLNÉM A NYUGDÍJAT, MERT NINCS SZÜKSÉG RÁ. A FELHALMOZOTT VAGYONUKBÓL VÍGAN ELÉLNEK A HAZAI NYUGDÍJASAINK.”

A több változatban is terjedő cikk állítása szerint a 70. évüket betöltött nyugdíjasok a legtehetősebb magyarok közé tartoznak, mert a 70 év alatt 50-150 millió forintnyi vagyon halmoztak fel, ezért nincs szükségük nyugdíjra.

A cikk hazudik, Gulyás Gergely egyáltalán nem állította eddig, hogy a nyugdíj felesleges juttatás lenne. A kamuhír után egy másik írás is terjedni kezdett, ebben Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő támogatja Gulyás ötletét.

Gulyás Gergely múlt hónapban egyébként feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen és a Pesti Központi Kerületi Bíróságon ismeretlen tettes ellen rágalmazás miatt. A közlemény szerint a hirzona24.com, az otpercpiheno.blogspot.com és a blikkruzs.me álhírportálokon megjelent cikkek olyan, a miniszternek tulajdonított mondatokat tartalmaznak, amelyek Gulyás Gergelytől soha nem hangzottak el.

(via 24.hu/hvg.hu)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.