Elvetélt egy nő egy budapesti kórházban, a magzatát egy zsákban hagyta

2019. december 21., 18:26

Szerző:

Egy budapesti kórház orvosai értesítették a rendőrséget arról, hogy a mentőszolgálat munkatársai 2019. december 21-én a hajnali órákban beszállítottak egy 33 éves thaiföldi állampolgárságú nőt, akiről a kórházi vizsgálat során derült ki, hogy nemrég szült vagy elvetélt – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai azonnal megkezdték annak a lakásnak az átvizsgálását, ahonnan a nőt kórházba szállították és a helyszínen véres nyomokat is találtak, de a csecsemőt sem ott, sem a környéken nem találták meg.

Az események tisztázása közben kiderült, hogy a 33 éves nő az orvosi vizsgálatot megelőzően a kórházban kapott egy zsákot, hogy ruháit a vizsgálat előtt azokba tegye bele. A rendőrök a kórházban később ezt a zsákot is átkutatták, amelyben megtalálták a 25 hetes körüli magzatot.

A nő elsődleges meghallgatása során elmondta, hogy közvetlenül a vizsgálat előtt, a vetkőzés közben elvetélt, azonban erről az orvosokat nem tájékoztatta.

A csecsemő halálának körülményeit a rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.