Kihallgatja a rendőrség az Origo és a Ripost főszerkesztőit a Donáth Annát lejárató, szexuális zaklatással vádoló cikk miatt

2019. november 9., 12:55

Szerző:

A rendőrség kihallgatja a Ripost és az Origo főszerkesztőit, miután a kormányközeli lapok azt állították, hogy Donáth Anna szexuálisan zaklatott egy diáklányt. A tanúkihallgatásról a Momentum EP-képviselője számolt be Facebook-oldalán.

Nyáron a két kormányzati szócső, a Ripost és az Origo is azt írta egy névtelen diáklány levelére hivatkozva, hogy a politikus a Sziget Fesztivál után zaklatott egy fiatal lányt. Donáth Anna ezután feljelentést tett, a bíróság elrendelte  nyomozást ismeretlen tettes ellen, rágalmazás vétsége miatt.

A politikus bejegyzésében azt írta, hogy Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost főszerkesztőjét, illetve Gábor Lászlót, az origo.hu főszerkesztőjét a rendőrség tanúként fogja meghallgatni.

„Az általuk irányított Fidesz-propagandalapok bődületesen nagyot hazudtak róla – én pedig ezt nem tűröm szótlanul”

– indokolta. Hozzátette, hogy a két főszerkesztő és propagandalapjaik a saját fikciójukat tényként közölték, a hírek között szerepeltették, és azt hazudták az olvasóknak, hogy ez ugyanúgy megtörtént, mint a reggeli zápor vagy egy baleset az autópályán.

Fotó: Facebook

„Meg fognak bűnhődni azért, hogy folyamatosan hazudnak, hogy bármikor használhatók arra, hogy megpróbálják tönkretenni azoknak az életét, akiket veszélyesnek gondolnak a kormányra nézve nézve. A büntetőeljárást addig folytatjuk, amíg a bíróság nem mondja ki az igazat! Nem hagyom, hogy elkenjék a felelősségüket. Nem hagyom, hogy egy névtelen diáklány olvasói levele mögé bújva, az elmondottak ellenőrzése nélkül hazudjanak tovább”

– ígérte a képviselő. Úgy véli, hogy nem csak sajtóetikai, hanem morális kérdésről is szó van, és nem hagyják, hogy a hazugságokhoz felhasznált, amúgy nagyon komoly témát elbagatellizálják.

„Biztos vagyok benne, hogy jönni fognak még hasonlóan undorító lejáratások, hazugságok a Momentum politikusairól. Fél tőlünk a hatalom. És jól teszik”

– írta bejegyzése végén Donáth Anna.