A rendőrség elutasította Szabó Tímea feljelentését a Karácsony-féle hangfelvétel ügyében

2019. november 15. 16:42 - szerző: 168 Óra

A rendőrség elutasította a párbeszédes Szabó Tímea feljelentését a Karácsony Gergelyről kiszivárgott hangfelvétel rögzítésével kapcsolatban – írja a 24.hu a birtokába került határozat alapján.

A főpolgármesterről az önkormányzati választás kampányában szivárgott ki egy beszélgetés, amelyen olyan dolgokat mond, mint hogy

„ha visszamegyek Zuglóba, akkor elásnak”.

Fotó: Fekete István

Azt is mondta az akkor még ellenzéki főpolgármester-jelölt, hogy az MSZP-s Horváth Csaba jó lesz a kerületnek, mert legalább tudja, miért lehet börtönbe menni.

Később kiderült, hogy a felvétel valószínűleg a Párbeszéd egy vagy több elnökségi ülésén készült, mert Szabó Tímea felismerte rajta a gyereke hangját. Emiatt feljelentést is tett, azt állítva, hogy lehallgatták őket.

A Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya azzal utasította el a feljelentést, hogy nem történt bűncselekmény, mert nem hozott nyilvánosságra olyat, ami személyes adatnak számítana. 

Ezt azzal indokolták, hogy Karácsony Gergely később Facebook-oldalán azt írta, hogy ami kiszivárgott, arról már mind beszélt nyilvánosan is.