Nyolcvannal akarta bevenni a falusi kanyart egyéves jogsijával a magabiztos tinédzser, persze, hogy mindenki megsérült

2018. június 14. 15:44 - szerző: 168 Óra

A vádlott 2017. júliusában szerzett „B” kategóriára érvényes vezetői engedélyt. 2017. augusztus 30-án a fiatalkorú a nagyszüleinél tartózkodott Hajdúnánáson, majd este tíz körül a nagyapja autójával furikázott  Hajdúnánás belterületén. Az autóban tartózkodott a vádlott három kiskorú barátja.

A kocsikázás során a vádlott meg akarta mutatni friss jogosítvánnyal rendelkezőként, hogy hogyan tud vezetni, de ez nem jött be: az egyik utcán, egy jobbra ívelő kanyarban

a megengedett 50 km/h sebesség helyett legalább 80 km/h sebességgel haladva elvesztette uralmát a jármű felett: egy fának ütközött, majd az autó a fa, és a közelben lévő lakóház fala közé szorulva állt meg.

A baleset következtében az autó két kiskorú utasa nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket, míg a jobb oldali első ülésen utazó kiskorú zúzódásos és hámhorzsolásos sérülései mellett súlyos kétoldali agyzúzódást szenvedett.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő fiatalkorú vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon, az ügyész a járművezetéstől való eltiltását indítványozta – adta hírül az Ügyészség.